ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Φραγκιαδάκης Ζαχάρης
 

 
Γεννήθηκα στο χωριό Βορίζα του Ηρακλείου και μένω μόνιμα στις Μοίρες.
Καλλιτεχνικά ασχολήθηκα μετά το στρατό, παρόλο που χόρευα και τραγουδούσα από μικρός. Πρότυπό μου στα καλλιτεχνικά , τα αγαπημένα μου ξαδέλφια Μιχάλης & Αντώνης Φραγκιαδάκης κι ευχαριστώ τον Αντώνη για τη βοήθειά του στις δισκογραφικές μου δουλειές ''Βιόλα μονοφατσότικη'' και ''Έρωντα αντροκαταλυτή''.

Σήμερα κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις ''Σείστρον'' η τρίτη μου δουλειά που φέρει σαν τίτλο ''Ότι αισθάνομαι'' και περιέχει μέσα και το τραγούδι ''Ξεφάντωμα στην Κρήτη''.
 
Το τραγούδι αυτό το δημιούργησα ως ''φόρο τιμής'' για τους ανθρώπους που αναφέρω μέσα σε αυτό και που με τα τραγούδια και τη μουσική τους δουλεύουμε εμείς σήμερα.
 
Ως κρητικός καλλιτέχνης, παίρνω μαθήματα και προσπαθώ να τους μιμηθώ γιατί όταν παρακολουθούμε την τέχνη τους, θα μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο η κρητική μουσική.
 
Το ''Ξεφάντωμα στην Κρήτη'' προσπαθούσα να το δημιουργήσω τρία χρόνια και τα κατάφερα , γιατί η κάθε δουλειά θέλει επιμονή και υπομονή.

''Ξεφάντωμα στην Κρήτη''. Ένα τραγούδι ''φόρο τιμής'' για το νησί και τους ανθρώπους του το οποίο ψήφισαν οι Κρήτες στον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικού Τραγουδιού για το 2006 που οργάνωσε η εφημερίδα ''Νέα Κρήτη'', αποσπώντας το πρώτο βραβείο, βραβείο καλύτερου στίχου και βραβείο καλύτερης ερμηνείας, περιέχεται στην τρίτη δισκογραφική δουλειά του Ζαχάρη Φραγκιαδάκη ''Ό,τι αισθάνομαι'', που κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις ''Σείστρον''.

Ολόκληρη η Κρήτη, από τη Νίδα μέχρι τη Σητεία, και καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στην κρητική μουσική "παρελαύνουν" δίνοντας στον ακροατή τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον τόπο και στο χρόνο. Το τραγούδι ο καλλιτέχνης το αφιερώνει σε όλη την Κρήτη, στους ξενιτεμένους Κρητικούς και σε όσους αγαπάνε τη μουσική μας.

 Ευχαριστώ όλους τους Κρήτες που το αγάπησαν και το ψήφισαν στον Έκτο (6ο) Παγκρήτιο διαγωνισμό κρητικού τραγουδιού τον Αύγουστο του 2006 στο Ηράκλειο στον οποίο και έλαβα το πρώτο βραβείο, βραβείο καλύτερου στίχου και βραβείο καλύτερης ερμηνείας. Με σεβασμό το αφιερώνω σε όλη την Κρήτη, στους ξενιτεμένους κρητικούς και σε όσους αγαπάνε τη μουσική μας.
 
Κλείνοντας θα ήθελα να πω μια μαντινάδα:
 
''Oταν γροικώ ξεφάντωμα η ελπίδα μου δε σβήνει
και λέω η παράδοση αθάνατη θα μείνει''

Ερωτόκριτος
Videos

ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Δείτε όλα τα Videos
Photo Gallery
Κατηγορίες Links
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ - Τηλ. 28920 24363 & Κινητό: 6974 061081 - Email: info@fragkiadakis.gr
Designed & Hosted by WISE